Home / Bronkhorst / Foppe de Haan vertelt

Foppe de Haan vertelt

BRUMMEN – Foppe de Haan was dinsdagavond te gast op de sponsoravond van Sportclub Brummen. De organiserende commissie had voor het houden van deze bijeenkomst gekozen voor de sfeervolle zaal van De Bronckhorsthoeve in Brummen. De Friese gast vertelde over zijn rijke carrière als trainer en ook over andere zaken die hem bezighielden. Harry Timmer, voorzitter van de sponsorcommissie, sprak een welkomstwoord tot de aanwezigen in de goed gevulde zaal en vervolgens gaf Sportclub Brummenpreses Bert Garssen uitleg over de indeling van de avond. Hij benadrukte het belang van sponsoring en dan in het bijzonder de bijdragen aan zijn voetbalclub. Rikie Dix van Smits & Co Weegwerktuigen uit Brummen had nog een leuke verrassing in petto voor de voetbalclub. Zij bood namens haar bedrijf twee wedstrijdballen aan. Voorzitter Garssen liet weten deze geste zeer op prijs te stellen.

Hierna werd het woord gegeven aan Foppe de Haan. Hij vertelde boeiend over zijn periode als trainer bij Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town. Bij Heerenveen werkte hij een tijd samen met Fritz Korbach. De Haan heeft deze tijd als zeer leerzaam ervaren. “Fritz en ik zijn tegenpolen. Ik was meer iemand van het plannen en organiseren, terwijl Fritz bijna alles uit de losse hand regelde.” Ook op het bondscoachschap bij Jonge Oranje en op de behaalde titels kijkt hij met veel voldoening terug. De overeenkomsten tussen het leiden van een (voetbal)club en een bedrijf werden door de spreker aangehaald. Om zijn uitleg te verduidelijken maakte hij regelmatig gebruik van een tekenbord. De Haan vertelde anekdotes over onder andere Fritz Korbach, Gert Jan Verbeek, Royston Drenthe en zijn trainersloopbaan in Zuid Afrika. Hij kreeg daarmee de lachers op zijn hand. Ruim anderhalf uur sprak de Fries over zijn werk in het betaalde voetbal en de personen die daarin een grote rol hebben gespeeld. Daarna kregen de aanwezigen gelegenheid om vragen te stellen, waarvan ook gebruik werd gemaakt. Hierna bood Harry Timmer een jubileumboek aan en deze werd door de gast in dank aanvaard. In zijn slotwoord ging voorzitter Garssen in op de stichting die door Foppe de Haan in het leven is geroepen en waarvoor hij zich met hart en ziel inzet. Het fonds zorgt voor een bijdrage voor gehandicapte jeugd, waarbij onder andere een voor voetbal geschikte rolstoel (mede) wordt gefinancierd. Bakker Jan Teeselink werd bedankt voor het feit dat hij de Brummense bol, die de bezoekers van deze bijeenkomst mee naar huis kregen, had gesponsord. Jet Buwalda van de Bronckhorsthoeve had stevig bijgedragen in de kosten van deze avond. Zij ontving uit handen van Harry Timmer een bos bloemen. Hierna bleef het gezelschap nog enige tijd gezellig bijeen onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens dit samenzijn werden ideeën geopperd over de invulling van een volgende sponsorbijeenkomst.

Foto: Foppe de Haan ontvangt het jubileumboek uit handen van Harry Timmer – foto: Luuk te Kampe
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.