Leerlingen C. van Leeuwen krijgen les in een dubbeldekker

EERBEEK – Vanaf dit schooljaar krijgen alle leerlingen van de C. van Leeuwenschool in Eerbeek in hun eigen groep Engels. Onder leiding van natie speaker, miss Query Bleeth, zijn alle groepen wekelijks bezig met de Engelse taal. Er is in elke groep al veel aandacht geschonken aan het vroeg vreemde talenonderwijs.

Via het Europees Platform en ervaringen vanuit andere scholen, is er in de school een echte Engelse bibliotheek opgezet en zijn er materialen ter ondersteuning beschikbaar.

Afgelopen maandag was hierbij de officiële aftrap: alle leerlingen kregen les in een echte Engelse bus. De rest van deze Engelse week staat in het teken van muziek, het maken van collages en het bezoek van groep-8 aan de Europatuin in Apeldoorn.
Met de schoolbrede invoer van Engels speelt de school in op de groeiende behoefte van leerlingen en van de ouders. De leerkrachten zullen de komende jaren expliciet aandacht besteden via nascholingstrajecten rondom dit ‘nieuwe vakgebied’. De school merkt dat met name de vervolgopleidingen meer aanbieden en de school speelt hier natuurlijk op in.
Het uiteindelijke doel is mee te doen aan het officiële Anglia examen zoals deze ook al afgenomen wordt op de St. Pancratiusschool in Brummen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.