Buren de Werfakker steken de handen uit de mouwen

EERBEEK – Tijdens de nationale burendag hebben de buren rond het plantsoen op de Werfakkerweg in Eerbeek zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om “hun buurtgroen” om te vormen tot een bijvriendelijk bloemenveld.

Het onderhoud van het plantsoen werd al een aantal jaren door deze groep buren uitgevoerd, maar door extreme kweekgroei werd het steeds moeilijker om bij te houden. Overwoekering door kweek was het gevolg. Het beheer teruggeven aan de gemeente Brummen zou betekenen dat het plantsoen zou worden vervangen door een grasveld. Omdat de buren dit liever niet zagen gebeuren, hebben zij de koppen bij elkaar gestoken en het plan opgevat om het plantsoen om te vormen tot een bijvriendelijk bloemenveld.

Dankzij John Bouwmeester van de imkervereniging in Brummen, werden de buren op het spoor gezet van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij het Oranjefonds in het kader van de nationale burendag. Dankzij de toekenning van deze subsidie was het voor de buren mogelijk hun plan uit te voeren en zijn zij zaterdag vol enthousiasme aan de slag gegaan met het verwijderen van de bestaande beplanting.

Als deze klus geklaard is, zullen er op advies van de imkervereniging bijvriendelijke struiken worden ingeplant en van het voorjaar zullen bloemenmengsels worden ingezaaid. Het enthousiasme van deze groep buren was niet onopgemerkt gebleven, want wethouder Bart Elbers en wethouder Hennie Beelen kwamen persoonlijk een kijkje nemen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.