Duurzame dag in Eerbeek

EERBEEK – Met af en toe een kleine drup, maar over het algemeen een droge, zonnige zaterdag is de duurzaamheidsdag van de gemeente Brummen in Eerbeek prima verlopen. Tientallen bezoekers wisten het Styuvenburchplein en het Kerstenterrein te vinden om alles te weten te komen over energieverbruik en duurzaamheid.

Om te beginnen was er een informatiemarkt over duurzaamheid. Hoe kan je zuiniger omgaan met brandstoffen en elektriciteit? Dat was de centrale vraag en kon ook in de praktijk worden getest. Op het Kerstenterrein kon iedereen een elektrische fiets uitproberen door een parcours af te leggen. Ook was een simulator van het nieuwe rijden aanwezig, waarin bezoekers konden en proberen zo lang mogelijk te rijden op 1 liter benzine. Hierbij hoorden natuurlijk tips en informatie.
Op terras van IJssalon IJskoud kon men in de minibioscoop de film Duurzaam Brummen bekijken. De Jumbo deelde duurzame producten uit om te proeven en de Eerste Brummense Energie Maatschappij (EBEM) was present om iedereen informatie te verstrekken. ’s Ochtends was er voor kinderen een workshop Muziek maken op afval. Samen met een percussiedocent leerden de kinderen hoe je met weinig toch heel veel kunt doen, in dit geval op muzikaal gebied. De gemeente hoopt met deze dag inwoners aan het denken gezet te hebben over duurzaamheid. – Foto Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.