De boot is klaar

DOESBURG – Vorige week werd een fraai schip de passantenhaven van Doesburg ingevaren. Onder grote belangstelling meerde het af en werd officieel overhandigd aan de Stichting Bouwen aan je Toekomst.

Tussen oktober 2009 en nu is er op de jachtwerf in Doesburg door in totaal zo’n 23 jongeren en een werkbegeleider een motorschip van 15 meter gebouwd. Ze zijn begonnen met een enorme stapel ijzer en nu ligt er een prachtig mooi schip. Op 19 september werd het schip als symbool van afsluiting van het project de jachtwerf Doesburg te water verlaten, vergezeld door de deelnemers aan het project en hun werkbegeleider en in aanwezigheid van lokale bestuurders. Daarnaast was de bijeenkomst bedoeld voor leerplichtambtenaren en onderwijsinstellingen in de regio, die tijdens dit project een actieve rol hadden in de begeleiding van de jongeren.
Op woensdag 26 september zal het schip dat ligt afgemeerd in de Turfhaven in Doesburg, voor de inwoners en andere belangstellenden bekeken kunnen worden. Van 15.00 tot 18.00 uur is er bemanning aanwezig en kan men het schip van binnen en van buiten bekijken. Bij goed weer kan op verzoek een korte vaart worden gemaakt. Daags erna zal het schip Doesburg verlaten, op zoek naar een koper.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.