Kerkenmarkt levert 9000 op

SPANKEREN – Na maanden voorbereiding van meer dan honderd vrijwilligers, werd zaterdag de Kerkenmarkt in Spankeren gehouden. Daar werden goede zaken gedaan in de kerk en bij de Kerkhorst. De opbrengst is voor een project in Ghana.

Direct vanaf 10.00 uur liep het storm en rond de middag was een groot gedeelte van de spullen verkocht. Volgens de organisatie een bewijs dat de Kerkenmarkt traditioneel mooie spullen biedt. Op het horecaplein werden de bezoekers verwend met koffie en snacks en heel veel muziek van de slagwerkgroep van het Dierens Harmonie Orkest, Marieke & Tineke van Middelkoop, Muziekvereniging ‘Wilhelmina’ en de rockband ‘Patt Gregnant’. Tussen de optredens door draaide het rad van avontuur met leuke prijsjes. De opbrengst komt dit jaar geheel ten goede aan het HIV/AIDS programma in Noord Ghana. De Presbyteriaanse Kerk in Ghana (partner van Kerk in Actie) is één van de grootste aanbieders van basisgezondheidszorg op het platteland van Ghana. ‘Kerk in Actie’ heeft daarvoor in Ghana een uitgezonden medewerker, Jasper Maas. Voor dit werk is € 35.000,- nodig. Dat bedrag werd zaterdag niet gehaald en de Kerkenmarktcommissie is nog druk aan het rekenen, maar verwacht een netto opbrengst van 9.000 euro te kunnen bijdragen aan dit goede doel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.