Extra impuls voor natuur Beekbergerwoud

BEEKBERGEN – Ten zuiden van Apeldoorn, waar ooit het laatste oerbos van Nederland stond, verreist een nieuw natuurgebied; het Beekbergerwoud. Het woud wordt in etappes gerealiseerd. In 2006 is Natuurmonumenten begonnen met de eerste 54 hectare, nu staan er twee vervolgstappen voor de deur. Om de natuur een extra impuls te geven, gaat Natuurmonumenten in het reeds gerealiseerde natuurgebied weer aan de slag en daarna wordt op nog 25 hectare grond gewerkt, waarna het Beekbergerwoud weer verder kan groeien. Uiteindelijk wordt het woud 300 hectare groot en uitgroeien tot een sprookjesachtige wildernis, met voor Nederlandse begrippen een ongekend wilderige plantengroei.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.