Martine de Jong twee maal Nederlands kampioen

LOENEN – Tijdens de in de Uithof in Den Haag gehouden Dutch Western Riding Festival, werd het Nederlands Kampioenschap verreden van de Dutch Paint Horse Club. Hierbij heeft Martine de Jong uit Loenen met haar paard Switch to Invitation twee maal beslag weten te leggen op de Nederlandse titel.

Switch to Invitation, een drie jarige American Painthorse, werd door Martine uitgebracht in de klasse Amateur Geldings All Ages (ruinen van alle leeftijden), waar het gaat om de benadering van het ideaalbeeld van het ras. Zij werden door de twee internationale juryleden beloond met twee eerste plaatsen. Daarna werd Switch geshowd in de klasse Open Geldings 3 Yrs & Older hetgeen wederom resulteerde in twee eerste plaatsen. Hierdoor werden zij in deze klasse uitgeroepen tot Nederlands Kampioen met de bijbehorende gouden medaille, linten en het volkslied.
Aansluitend werd de Color Class gehouden. In deze klasse gaat het niet alleen om het ideaalbeeld van het paard, maar met name om de kleurstelling en het vlekkenpatroon. In deze klasse, waarin zowel hengsten, merries en ruinen mogen deelnemen, wisten Martine en Switch zich wederom verzekerd van de positieve aandacht van de jury, hetgeen resulteerde in een eerste en een tweede plaats. In het totaalklassement was dit goed voor de eerste plaats, dus wederom de gouden medaille en de Nederlandse titel en klonk ook weer, speciaal voor haar, het Wilhelmus.
In de middag nam de combinatie nog deel aan de klasse Amateur Showmanship All Ages, waarbij de prestatie van de rider meer op de voorgrond treedt. Er moet een verplicht parcours met het paard gevolgd worden, waar bij niet alleen het patroon gevolgd moet worden, maar ook verschillende gangen getoond moeten worden. Ook hier liep alles in de arena nagenoeg perfect. De jury beoordeelde het met een tweede en een eerste plaats, wat in het totaal klassement resulteerde in de tweede plaats, een zilveren medaille en het reserve kampioenschap van Nederland.

Bij de foto:
Martine De Jong met haar vader en het kampioenspaard

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.