Binnenkort extra begraafmogelijkheden in Eerbeek gerealiseerd

EERBEEK – Op de algemene begraafplaats van Eerbeek komt meer begraafruimte. De werkzaamheden die dit mogelijk moeten maken starten begin oktober 2012. Dit is het resultaat van een uitgebreid onderzoek onder de rechthebbenden van graven van een (oud) deel van de begraafplaats.

Om ook in de toekomst mogelijkheid te geven op deze begraafplaats te blijven begraven heeft de gemeente Brummen in de af-gelopen periode op zorgvuldige wijze een uitbreiding van de begraafruimte voorbereid. Op het oude deel van de begraafplaats worden de komende weken werkzaamheden uitgevoerd om de begraafruimte te realiseren.

In de week van 1 oktober 2012 worden op de begraafplaats twee dennenbosjes en enkele kleine solitaire bomen gekapt. Na de kap van de bomen worden de aanwezige stoffelijke resten van dit deel van de begraafplaats opgegraven en herbegraven in een verzamelgraf op de begraafplaats. Naast deze twee bosjes worden ook op een oud deel van de begraafplaats graven geruimd waar geen belangstelling voor bleek te zijn. Door, in overleg met de nabestaanden, ook twee graven te verplaatsen en twee behoudwaardige grafmonumenten over te zetten naar een te behouden deel van de begraafplaats, kan ook dit deel van de begraafplaats heringericht worden. Het betreft een klein deel van de begraafplaats. Na de ruimingwerkzaamheden worden er nieuwe grafvelden aangelegd en nieuwe bomen geplant.
Er worden vanzelfsprekend geen graven geruimd waar belangstelling voor is!

Binnenkort starten wij ook met het benaderen van andere rechthebbende. Het gaat hierbij om rechthebbende van graven met grafrechten voor onbepaalde tijd op het overige gedeelte van de Eerbeekse begraafplaats. Dit betreffen graven die zijn uitgegeven voor 1998. Het doel van dit onderzoek is het actualiseren en aanvullen van onze administratie. Dit onderzoek verloopt net zoals de andere onderzoeken op de begraafplaats. Rechthebbenden ontvangen een brief waarin ze kunnen aangeven of ze rechthebbende willen blijven en of ze belangstelling hebben voor het behoud van het een graf. Bij graven waar de rechthebbende bij de gemeente onbekend zijn wordt getracht een familielid op te sporen en wordt een bordje bij het betreffende graf geplaatst. Wij roepen belangstellenden voor deze graven op, zich te melden bij de gemeente. De looptijd van dit onderzoek is vijf jaar. Als na verloop van deze vijf jaar er zich geen belangstellenden hebben gemeld zal besloten worden de grafrechten aan de gemeente te laten vervallen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.