Home / Laag-Soeren / Nieuw woonhuis Schreuderhuizen geopend

Nieuw woonhuis Schreuderhuizen geopend

LAAG-SOEREN – Met het doorknippen van het lintje en de vrijlating van acht duiven werd de officiële opening van het nieuwe woonhuis De Plataan van de Schreuderhuizen in Laag-Soeren een feit. Samen met bewoners verrichtte burgemeester Petra van Wingerden de openingshandelingen. Met de opening van De Plataan hebben de Schreuderhuizen in Soeren hun traditionele namen weer terug; Berk, Beuk en Plataan. Nieuw is de Eik, waar nu de wasserette is. Ook is er een nieuw logo met de tekst Toegewend, toegewijd en toegerust. De nieuwe website www.schreuderhuizen.nl is zeker ook een bezichtiging waard. De Plataan is gebouwd voor veertien mensen met een verstandelijke beperking die bij Schreuderhuizen 24 uur zorg ontvangen. “Waar vroeger mensen die extra zorg behoeven nog ver weg in het bos gestopt werden, is het nu heel gewoon dat een ieder samenwoont. Deze plek voor het nieuwe gebouw is precies de goede plek. Midden in het dorp. Normaal gesproken heb ik een hekel aan het woord ‘integratie maar dat woord krijgt hier de goede betekenis”, aldus de burgemeester in haar toespraak. Naderhand waren er rondleidingen door alle gebouwen, was er een fotospeurtocht, in de tuin kon men genieten naar live muziek en natuurlijk ontbrak de koffie en thee met iets lekker niet. Het werd nog een gezellige middag. – Foto Lotte Bienias.

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.