Kinderen leren van natuur bij Rhederlaag

GIESBEEK/LATHUM – Leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 kunnen in het voorjaar weer deelnemen aan het NatuurEducatieProject op recreatiegebied Rhederlaag in Giesbeek/Lathum. De inschrijving voor dit project start vanaf begin oktober.

Het NatuurEducatieProject is al jaren een groot succes. Sinds 2004 komen veel leerlingen met hun klas naar Rhederlaag in de maanden mei en juni om proefjes te doen in het recreatiegebied. Zo ontdekken de leerlingen spelenderwijs dat er naast spelen en zwemmen meer te beleven is in en om het water.
In samenwerking met het Centrum voor Natuur en Milieu heeft RGV een leskist met opdrachten ontwikkeld. Zo meten de kinderen de watertemperatuur, onderzoeken ze de bodem, meten ze de boomhoogte en vangen ze waterdiertjes die ze met een loep bestuderen. Ook worden de verschillende boomsoorten in kaart gebracht.
In september ontvangen alle basisscholen in de omgeving van Rhederlaag een brief van RGV met informatie over de inschrijving voor 2013. Scholen die begin oktober geen informatie hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met RGV: 026-3848800. De inschrijfperiode loopt tot 1 februari 2013. Meer informatie is te vinden op www.rgv.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.