Rhedens college wil gezamenlijk zwembad met Arnhem

DE STEEG – Het Rhedense college vraagt de raad om het plan voor een gezamenlijk zwembad met Arnhem verder uit te werken. In januari dit jaar is besloten om twee scenario’s te onderzoeken; een gezamenlijke zwemvoorziening met Arnhem en het bouwen van een nieuw zwembad in het gebied Gruttostraat en omgeving. Beide scenario’s zijn onderzocht en het college geeft de voorkeur om voor een gezamenlijk overdekt zwembad met Arnhem te gaan.

Uit de studie naar een gezamenlijke zwemvoorziening kwam Het gat van Gerritsen aan de Arnhemse Straatweg naast de A12, aan de Rhedense kant, als beste uit de bus voor een geschikte locatie. Mocht de raad ook voor dit scenario kiezen, komt het gezamenlijke bad dus op Rhedens grondgebied. Het nieuwe bad vervangt zwembad De Dumpel in Velp en Valkenhuizen in Arnhem. Het nieuwe overdekte zwembad is naar verwachting over drie tot vier jaar klaar, mits de Rhedense raad ook instemt, evenals de gemeente Arnhem. De gemeente Arnhem moet nog beslissen, maar heeft al aangegeven blij te zijn met de keuze van het college uit Rheden.

Het scenario Gruttostraat biedt kansen voor samenwerking met lokale partners en marktpartijen zoals ROC-A12, Jagyba en zwemvereniging PFC. “De optie Gruttostraat is echter een ambitieverhaal”, aldus wethouder Ronald Haverkamp. “Jagyba en ROC-A12 zijn van plan veel uren af te nemen, maar zij kunnen dit niet garanderen en dat is ook logisch. Er zitten dus onzekerheden aan met meer financiële risico’s”.
Een ander argument om voor samenwerking met Arnhem te kiezen, is de regionalisering. Haverkamp: “Voorzieningen als een overdekt zwembad worden steeds meer met andere gemeenten aangeboden. Het wordt een luxe voorziening en wil je deze willen behouden, moet je samenwerken”.
Haverkamp benadrukt dat de keuze zeker niet eenvoudig was: “Beide scenario’s zijn een goede manier om het oude zwembad De Dumpel te vervangen. Ze hebben allebei hun plus- en minpunten. Uiteindelijk waren voor ons de aspecten regionalisering en financiële zekerheid doorslaggevend in onze keuze. Het is nu aan de gemeenteraad”. Op 30 oktober neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Op 9 oktober staat een informatie- en inspraakavond gepland.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.