Schutterskoningen in Hall

HALL – Het vogelschieten tijdens kermissen, is algemeen in onze omgeving. Het bijzondere aan Hall is daar nog steeds volgens de oude tradities wordt geschoten met originele voorladders. De Stichting volksvermaak Hall heeft goede afspraken met de Nationale feest en herdenkingscommissie Loenen. Deze vereniging komt nu al weer voor het zesde achtereenvolgende jaar met geweren en personeel naar Hall om dit festijn te kunnen laten plaatsvinden.

Onder bijna ideale omstandigheden is het vogelschieten vorige week verlopen. Een klein beetje bewolking bij de eerste schoten om 13.00 uur, tot een steeds meer opklarende wolkenhemel met een doorbrekende zon. De houten vogels bleken dit jaar ook minder taai dan de voorgaande jaren en ook de schutters schoten zeer goed met welgemikte schoten op de onderdelen en de romp van de vogel. Beide vogels bij de volwassenen hielden het dit jaar zo’n twee uur vol tegen de oude voorladers en hun schutters.
De jeugdvogel scheen het langer te willen blijven volhouden. Echter, nadat de houten
vogels van de volwassenen waren gevallen, begaf ook de jeugdvogel het, zodat alle
drie de vogels binnen een half uur naar beneden kwamen.
Onder leiding van muziekvereniging DES ontstond op deze wijze een fraaie optocht vanaf de vogelwei naar Bello, met de twee drie koningen en de koningin op de schouders door de Slatweg en Dorpsstraat, met de overige schutters in optocht erachter aan. Het is altijd weer een geweldige happening. Oh ja, de uitslagen: Ernie Verbeek won de Derk van Galen Prijs, Yvonne te Winkel de jonge vogel en Wilco Elijzen werd de nieuwe koning van Hall.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.