Gemeente verkoopt kavels Vitatron-terrein in Dieren

DIEREN – De gemeente Rheden gaat het voormalige Vitatronterrein in Dieren in delen te koop aanbieden. Dat heeft het college afgelopen week besloten. Voor koop van het gehele terrein bleek de afgelopen periode onvoldoende interesse te zijn.

De verkoop in stukken blijkt veel beter in trek. Voor 7 van de 10 kavels hebben zich inmiddels al geïnteresseerde partijen gemeld. Zij krijgen binnenkort het aanbod om een kavel te reserveren.
Een ontsluiting van het terrein via de Kanaalweg is nog onderwerp van gesprek tussen gemeente en de provincie. De gemeente gaat zelf ook een ontsluiting via de Geitenbergweg realiseren.

Op dit moment werkt de gemeente aan het actualiseren van het bestemmingsplan voor de Kanaalzone Dieren-Spankeren. De nieuwe verkaveling en de ontsluiting worden daarin meegenomen. Rond de zomer van 2013 starten naar verwachting de werkzaamheden voor de inrichting van het terrein. Begin 2013 behandelt de gemeenteraad het ontwerp-bestemmingsplan voor de Kanaalzone. De verkoop van de terreinen hoeft daar overigens niet op te wachten. De eisen die worden gesteld aan bouwhoogte en bouwoppervlaktes op de kavels, sluiten aan op de richtlijnen in het nieuwe bestemmingsplan, maar passen ook in het huidige.

Wethouder Economische Zaken Ronald Haverkamp is verheugd over de ontwikkelingen: ”Voor de uitstraling van de Kanaalzone is het goed dat het terrein weer een invulling krijgt. Positief is ook dat er ondanks de economische crisis toch bedrijven zijn met groeipotentie en ambities.”
De gemeente heeft de huidige gebruikers, omwonenden en de ondernemersverenigingen geïnformeerd over de verkoop van de kavels.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.