Gemeentebestuur op ‘schoolreis’

BRUMMEN – De jaarlijkse bestuursexcursie van de gemeente Brummen stond dit jaar in het teken van innovatie. De leden van de gemeenteraad, het college en het ambtelijk managementteam beleefden samen een intensieve, maar leerzame dag. Hierbij draaide het niet alleen om teambuilding, ook stond het contact met de samenleving en het vergaren van kennis centraal. De dag begon met een lezing door architect T. Rau. Hij vertelde over het turntoo-concept, een filosofie waarbij niet het eigendom van artikelen centraal staat, maar het gebruik ervan. Vervolgens zetten de aanwezigen hun tanden in twee opdrachten. Ze moesten in groepjes creatieve en innovatieve oplossingen bedenken voor twee casussen. De oplossing werd daarna gepresenteerd aan de rest van de aanwezigen. In de middag zijn nog vier organisaties bezocht, bedrijven die zich op innovatief gebied onderscheiden: ECS van Vught in Brummen, De Meander in Brummen, Pillopak in Eerbeek en Woningstichting Brummen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.