Rhedense Amanda en Anouschka weer naar Ghana

RHEDEN – Amanda Thijssen uit Oude Tonge en Anouschka Wehman uit Rheden zijn in 2010 enkele maanden in Ghana geweest om vrijwilligerswerk te doen bij een weeshuis. De omstandigheden in Ghana heeft de meiden zo geraakt, dat ze na thuiskomst samen een stichting hebben opgericht, de stichting ‘Kind van Ghana’.

Met deze stichting ondersteunen ze het ‘Hamashiah Daycare Centre’ in het plaatsje Kona. Onlangs zijn ze vol emoties teruggekeerd van een tweede reis naar Ghana.

Na twee jaar hard werken en zoveel mogelijk geld inzamelen hebben de meiden eindelijk het project en ‘hun’ kindjes weer bezocht. In de vier weken die Amanda en Anouschka hebben doorgebracht bij het project in Ghana, hebben ze op zoveel mogelijk manieren geprobeerd letterlijk hun steentje bij te dragen in het kinderdagverblijf in Kona. Van het sponsorgeld dat ze in Nederland hebben ingezameld hebben zij onder andere cement en stenen kunnen kopen en het gebouw opgeknapt. "Onvoorstelbaar; het gebouw waarin het kinderdagverblijf is gevestigd beschikte maar deels over een dak en delen van de muren waren helemaal kapot", aldus Amanda.
Hiernaast hebben ze het kinderdagverblijf voorlopig kunnen voorzien in eerste levensbehoeften zoals onder andere rijst, zodat de weeskinderen nu dagelijks kunnen genieten van een maaltijd.
Naast materiële spullen hebben de meiden kunnen zorgen voor wat structuur in het kinderdagverblijf. Dit was door de vele kinderen en het weinige personeel erg lastig! Ze hebben hun verblijf op een feestelijke manier afgesloten door echte Hollandse pannenkoeken te bakken voor alle kinderen.

Meer te weten komen over de stichting en de werkzaamheden van Amanda en Anouschka? Kijk dan eens op de Facebook pagina van Kind van Ghana: www.facebook.com/kindvanghana.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.