Home / Drempt / Heerlijke Dremptse Kermis

Heerlijke Dremptse Kermis

DREMPT – De kermis in Drempt zit er weer op en het is een machtig mooi feest geworden, vol plezier, traditie en folklore. Op zaterdagavond werd onder grote belangstelling de vogel voor het vogelschieten opgehaald bij de vogelbouwer Maurice Leisink. De vogel werd onder begeleiding van de oud koning en koningin, muziek, Vendeliers, sponsoren en Bielemannen en kermiscomité naar Gasterij De Bult op het feestterrein gebracht. Hiermee werd een nieuwe traditie bij de Dremptse Kermis voortgezet.

Daarna was er in Gasterij De Bult de mogelijkheid tot het voorinschrijven voor het vogelschieten op de maandag. Deze avond presenteerde het kermiscomite ook haar nieuwe tenue (foto).

Op zondag werd de optocht gehouden, deze trok als vanouds vele toeschouwers. De vele wagenbouwers hadden hun uiterste best gedaan om er iets moois van te maken, de kwaliteit van de wagens was van een hoog niveau. De jury had de moeilijke opgave om uit alle deelnemers die meededen aan de optocht de beste te selecteren. De eerste prijs met lof ging naar de wagen van de Kerkstraat, met het thema ‘60 jaar Efteling’.

Maandagmorgen moest er direct worden geïmproviseerd. De aanleiding hiertoe was een ludieke actie van een bewoner van het Strengsche Veld tegen het vervallen van het vaandelzwaaien aldaar. Door diverse wegafzettingen werden muziek, vendeliers en gevolg, gedwongen het hele Strengsche Veld door te lopen. Na met enige vertraging het kermisterrein te hebben bereikt, werd daar het vaandel gezwaaid en werd de kermis geopend door wethouder Spekschoor van de gemeente Bronckhorst.

Alle kinderen van de basisscholen deden daarna mee aan de spelletjes die in en om de tent werden gehouden. Buiten werd gestreden om het koningschap bij het vogelschieten en werd er volop deelgenomen aan het kegelen, ringrijden en vogelknuppelen.
De koning van 2012 bij het vogelschieten is geworden Remco Verwaaijen, hij schoot in de derde ronde de restanten van de gehavende vogel eraf. Hij verkoos zijn vrouw Anouk Verwaaijen als Koningin. Bij de kinderspelletjes is Bouke Itsma de prins geworden en Nonez Geurts de prinses.
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.