Home / Rheden / Meedenken over toekomst Nationaal Park Veluwezoom

Meedenken over toekomst Nationaal Park Veluwezoom

RHEDEN – Natuurmonumenten houdt op woensdag 26 september om 19.30 uur in De Roskamm in Rheden een ideeënavond voor Nationaal Park Veluwezoom. Natuurmonumenten is bezig met een toekomstplan voor het beheer en gebruik van Nationaal Park Veluwezoom en wil omwonenden daar bij betrekken. Geïnteresseerden kunnen vertellen wat het gebied voor hen bijzonder maakt en waar veranderingen gewenst zijn.

In het toekomstplan zal staan welke natuurkwaliteit Natuurmonumenten in de komende 20 jaar wil bereiken, hoe Nationaal Park Veluwezoom er landschappelijk uit zal zien en hoe dit gerealiseerd gaat worden. Er zal in staan welke recreatieve voorzieningen gewenst zijn, en voor welke dier- en plantensoorten extra maatregelen genomen gaan worden. Vragen die Natuurmonumenten stelt zijn bijv. hoe kunnen we bezoekersstromen het best begeleiden, kunnen we bezoekers meer van wild als edelherten en wilde zwijnen laten genieten, hoe faciliteren we bezoekers met honden? En ten slotte ook hoe houden we het beheer ook in de toekomst haalbaar en betaalbaar

Meedoen met het maken van het toekomstplan kan op verschillende manieren. Op de ideeënavond kan ieder zijn of haar ideeën inbrengen. Naast inbreng op de ideeënavond, kan iedereen ideeën via de mail doorgeven aan infoveluwezoom@natuurmonumenten.nl.
Natuurmonumenten wil graag de ideeën die aangedragen worden samen met geïnteresseerde omwonenden uitwerken. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan zich hiervoor opgeven tijdens te bijeenkomst, of per mail. Eind dit jaar wil Natuurmonumenten alle inbreng verwerkt hebben en het resultaat voorleggen. Ook hierna wil Natuurmonumenten graag met een vaste groep in gesprek blijven.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.