Kunstgras in gebruik

DIEREN – Niet alleen opende Ronald Haverkamp zaterdag namens de gemeente Rheden het nieuwe kunstgrasveld op Het Nieuwland in Dieren, aansluitend nam hij plaats in het doel en mocht de jeugd penalty’s afvuren op de wethouder.

De sportieve politicus ging er echt voor, maar zag toch nog heel wat ballen achter zich in het doel verdwijnen. Ook kon hij vaststellen dat het neerkomen na een duik naar de bal zachter aanvoelde dan op een traditioneel voetbalveld. Dat gevoel zal overigens nog wat bijtrekken, want het veld moet de komende dagen nog wat meer aandrogen en uitharden. Dat was ook de reden waarom er in het weekend nog niet op werd gespeeld op het hoofdveld. Dierensche Boys – naast fusieclub VV Dieren – week om die reden zondag uit naar een bijveld. Maar komend weekend kan er volgens verwachting en na de officiële oplevering door de fabrikant deze week, volop gebruik van worden gemaakt. Ook in Velp werd overigens een nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen door DVOV op de Pinkenberg. In Rheden zal eveneens een kunstgrasveld worden gerealiseerd, maar de precieze plek daarvan is mede afhankelijk van het al dan niet doorgaan van een fusie van de plaatselijke voetbalclubs VV Rheden en Worth Rheden.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.