Home / Rheden / Lintjes bij Slagvaardig

Lintjes bij Slagvaardig

RHEDEN – Mevrouw P. Steinvoort – Tragter en de heer W. ten Bras werden zaterdag verrast met een Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Petra van Wingerden. Dit gebeurde tijdens de receptie van het 40-jarig jubileum van tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden. Beiden werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Steinvoort heeft zich van 1964 tot 2010 onvermoeibaar ingezet voor het Rode Kruis Rheden / Rozendaal. Zij heeft veelvuldig en intensief evenementen, uitstapjes, busreizen en boottochten voor ouderen en zieken begeleid. Zij was vrijwilligster op de EHBO post en daarnaast begeleidde zij twee maal per week bewoners van Koningsland bij het zwemmen.
Ook is mevrouw Steinvoort al dertig jaar vrijwilliger bij Slagvaardig. Nog steeds staat zij wekelijks achter de bar en fungeert als gastvrouw. Ook is zij de drijvende kracht achter de jaarlijkse rommelmarkt. Mevrouw Steinvoort is tachtig jaar en woont in Rheden.

De heer Ten Bras heeft in 1972 de tafeltennisvereniging Slagvaardig opgericht. Vanaf het begin is hij bestuurslid en lid en heeft zich met hart en ziel ingezet voor zijn sport. Hij is altijd zeer betrokken geweest bij de jeugd, heeft veel kinderen de grondbeginselen bijgebracht en in schoolvakanties toernooien georganiseerd. Voor Slagvaardig werft de heer Ten Bras sponsoren, organiseert rommelmarkten en allerlei acties om de nodige financiën voor de club binnen te halen.
Daarnaast is hij meer dan veerig jaar bestuurslid geweest van de Nederlandse Tafeltennisbond. Sinds 2005 is hij commissielid, in welke hoedanigheid hij nu nog steeds toernooien organiseert en begeleidt. Al in 1948 heeft hij in zijn voormalige woonplaats Zieuwent zijn eerste tafeltennisvereniging Slagvaardig opgericht. De heer Ten Bras is tachtig jaar en woont in Rheden. – Foto Han Uenk. 
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.