BrandOil wil tankstation aan N348

BRUMMEN – Benzinestation BrandOil in Brummen wil verhuizen. De eigenaar heeft bij de gemeente verzocht om een locatie aan de N348. Het college wil echter eerst nader onderzoek doen alvorens toestemming te verlenen.

Het college staat zeker niet negatief tegenover vestiging van BrandOil aan de N348. Een tankstation aan de rand van het dorp krijgt een regiofunctie. Daarnaast heeft de eigenaar in zijn plannen aangegeven ook duurzame brandstoffen te willen gaan verkopen, iets dat natuurlijk prima past in het straatje van de gemeente. Brummen ziet bovendien graag dat het tankstation uit de dorpskern verdwijnt. De vrijgekomen ruimte kan dan worden gebruikt voor woningbouw.
Allemaal voordelen dus, maar de gemeente Brummen wil eerst nader onderzoeken of een tankstation wel past in het landschap. Het station zou midden in de weilanden komen en daarmee het beeld van het dorp en landschap bepalen. Of en wanneer de gemeente geld beschikbaar stelt voor dit onderzoek, wordt bepaald naar aanleiding van de nieuwe Toekomstvisie, die binnenkort wordt gepresenteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.