Home / Bronkhorst / Schitterend jubileumboek

Schitterend jubileumboek

BRUMMEN – De Brummens burgemeester Niels Joosten heeft donderdag het eerste exemplaar van het jubileumboek ‘100 jaar voetbal in Brummen’ uit handen van Luuk te Kampe – één van de samenstellers – in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens een door de jubileumcommissie van de voetbalclub georganiseerde presentatie in de grote zaal van Concordia.

Joosten was enthousiast over het 260 pagina’s tellende boekwerk, waarin de geschiedenis van 100 jaar voetbal in het dorp Brummen wordt weergegeven. Hij sprak zijn bewondering uit voor de makers van het boek, Dick Weggelaar (samenstelling/teksten), Luuk te Kampe (ontwerp/fotografie) en Gerrit Kempes (correctie/coördinatie), die erg veel tijd en energie in de uitgave hebben gestoken. Harry Timmer, voorzitter van de jubileumcommissie mocht een exemplaar ontvangen uit handen van Gerrit Kempes, terwijl Sportclub Brummenvoorzitter Bert Garssen een dag later door Dick Weggelaar (foto) in het bezit werd gesteld van een boekwerk. Hij kon de bijeenkomst niet bijwonen vanwege ziekte.

Naast de genodigden hadden diverse andere leden de moeite genomen om de presentatie bij te wonen en meteen hun bestelde boek in ontvangst te nemen. Harry Timmer sprak een welkomstwoord tot de aanwezigen en gaf aan dat de samenstellers van het boek daar vele uren werk in hadden zitten. Als dank hiervoor werd aan het drietal een pen met inscriptie en een Brummens krentenbroodje overhandigd. Het boekwerk bevat een twintigtal rubrieken zoals ‘resultaten eerste elftal’, ‘voetballen over de grens’, ‘jeugd- en seniorentoernooien’, ‘zonder vrijwilligers geen voetbalclub’ en ‘sponsoring van levensbelang’. Verder een aantal interviews met clubleden die hun sporen binnen Sportclub Brummen hebben verdiend. Er wordt teruggeblikt en vooruit gekeken. Vele prachtige foto’s sieren het boek, zowel in zwart/wit als in kleurafdruk. Naast een schriftelijke bijdrage van Sportclub Brummenpreses Bert Garssen en jubileumcommissievoorzitter Harry Timmer, wordt ook een woord in het boek geschreven door burgemeester Niels Joosten en KNVB-voorzitter Michael van Praag. Het boek is met de grootst mogelijke zorg en betrokkenheid vervaardigd door drukkerij Willems uit Eerbeek. Personen die het boek bij voorinschrijving hadden besteld konden op deze avond hun boek en de daarbij behorende CD (met niet eerder gepubliceerd fotomateriaal) afhalen. Het jubileumboek kost 25 euro is nog verkrijgbaar bij Primera Bosman, Luuk te Kampe (Ambachtstraat 12) of Dick Weggelaar (Ambachtstraat 26C).

Foto:
Voorzitter Bert Garssen (links) ontvangt jubileumboek uit handen van samensteller Dick Weggelaar – foto: Luuk te Kampe

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.