Goede prestaties IJsselruiters op de nationale kampioenschappen

BRUMMEN – Tijdens de hippiade in Ermelo waren de pony’s waren als eerste aan de beurt. De beste amazones en ruiters van Nederland mochten strijden om de landstitel bij deze outdoor kampioenschappen. Vera van Winkoop had zich met twee pony’s gekwalificeerd, zowel in de dressuur als bij het springen. Zij reed met haar pony Meierijhoeve’s Roy in de hoogste klasse in de dressuur nl. het Z2. Zij was vanaf april gestart in deze klasse en wist zich na de regionale kampioenschappen Gelderland/Flevoland te plaatsen voor deze hippiade. Zij kon zich goed staande houden tussen de concurrentie waarbij er een aantal amazones zaten die ook internationaal wedstrijden rijden. Met 64,40% behaalde zij de 8e plek, van de 20 deelnemers in haar groep, wat helaas niet voldoende was om naar de finale te gaan. Wel een prima resultaat!
Met haar pony James Bont is Vera ’s middags gestart in het Z springen. In het eerste parcours liet James Bont zich niet helemaal lekker sturen waardoor zij 3 balken eraf tikte. Met een 21e plek in de eerste manche had ze net te weinig punten om door te mogen naar de 2e manche.

Vrijdag waren de paarden aan de beurt en voor de IJsselruiters gingen Danielle Noordermeer en Lisanne der Nederlanden (foto) van start in de dressuur. Op deze dag werden de kwalificatiewedstrijden gereden voor zaterdag en zowel Danielle als Lisanne hadden voldoende punten gescoord in hun groep om door te mogen.
Danielle reed met haar paard Zon Primaire W in de hoogste klasse op dit kampioenschap nl. het ZZ-licht. Zij moest net als vrijdag als eerste starten en reed een mooie ontspannen proef. Het wachten was op dat moment of zij bij de beste 8 zou komen om de kür op muziek te mogen rijden maar met een 10e plaats ( 62,95 %) viel ze net buiten deze groep. Toch een hele prestatie van Danielle en haar 8 jarige paard dat ze nu al mee kan komen op dit niveau!
In de middag ging Lisanne van start met Famous Diamond Dvb in de klasse M1. In deze groep deden 17 deelnemers mee en Lisanne startte als 7e. Met haar 5 jarig paard reed ze ook een zeer goede proef en dat was voldoende voor 64,44%. Dit bleek genoeg voor een 3e plaats echter omdat er nog een deelnemer was met hetzelfde aantal punten werd gekeken naar de laatste onderdelen van de proef waardoor zij uiteindelijk 4e werd. Dat deze combinatie nog zal groeien de komende tijd is heeft ze in ieder geval laten zien.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.