Home / Bronkhorst / Opening Kunst in het Groen

Opening Kunst in het Groen

BRUMMEN – De Brummense Overtuin en de tuin Het Rhienderense Veld waren geopend onder de titel Kunst in het Groen. In beide tuinen waren exposities ingericht met kunstwerken van leden van de Kunstkring Brummen en de kunstkring ART.

Wethouder Frans Bruning verrichtte de opening in de Brummense Overtuin, door het onthullen van het schilderij ‘Zutphen, apocalyps’ van Rik van Tongeren, die in zijn eigen tuin exposeerde samen met de Brummense kunstenaars Wil van den Hoek, Jim van Itterson, Ciska Jonkers, Otto Koedijk en Joop van Ulden. In Het Rhienderense Veld exposeerde de eigenares Ria Stam samen met de ART-leden Peter Bergenhenegouwen, Mieke Diekmann, Piet van Middelaar, Chris Ros en Erik Zwaga. Tevens exposeerden leerlingen van de schilderes Annie Elissen in de Bronkhorsthoeve en was haar atelier Gran Elan geopend.
Wethouder Bruning sprak zijn waardering uit voor de vele en diverse initiatieven die uit de Brummense kunstwereld voortkomen en Brummen tot een waar kunstdorp maken. De combinatie met de rijke tuincultuur in en rond Brummen versterkt dit imago nog extra. Als daarbij nog fraai zomerweer komt, is Kunst in het Groen helemaal een feest.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.