Home / Bronkhorst / ‘Matrozen’ steunen actie Faridpur

‘Matrozen’ steunen actie Faridpur

BRUMMEN – Op de dag van de verkiezingen vond in de recreatiezaal van verzorgingstehuis Tolzicht in Brummen een optreden plaats van het Matrozenkoor uit Apeldoorn. Voor dit optreden waren behalve de bewoners van Tolzicht, ook leden van de Zonnebloem afdeling Brummen uitgenodigd. De voorzitter van het koor, Jan ten Hove, heette alle aanwezigen hartelijk welkom. Een speciaal welkomstwoord richtte hij tot de heer en mevrouw Arend en Annemiek van de Venis, vertegenwoordigers van de stichting Faridpur. Deze stichting van het voormalig Brummens artsenpaar zet zich in het ziekenhuis in het Afrikaanse Mangu in voor lichamelijk gehandicapte kinderen. Zij worden geopereerd en bijgestaan tijdens hun revalidatie. De heer en mevrouw van de Venis ondersteunen dit werk sinds 2004 door er meerdere keren per jaar heen te gaan om deze kinderen te opereren en te helpen met hun revalidatie.
Om dit prachtige werk te steunen werd door het Matrozenkoor een cheque aangeboden van € 1.250,-. Met de opbrengst van de deze avond verkochte cd’ , 170 euro, én een cheque van € 250,- van de Zonnebloem Brummen, kon er een bedrag van in totaal € 1.670,- worden overhandigd aan de heer en mevrouw van de Venis. De familie was hier zeer dankbaar voor, hetgeen bleek uit het dankwoord van dokter Van de Venis.
Naast dit officiële gebeuren was er uiteraard ook plaats voor muziek en zang van het prachtige koor. Hun optreden werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd, zo bleek uit het uitbundige applaus na afloop – foto: Harry Hanskamp
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.