Home / Velp / Crowdfunding voor Beekhuizen

Crowdfunding voor Beekhuizen

VELP – Zijn jeugd ligt grotendeels op landgoed Beekhuizen, vertelt Arne Heideman van Natuurmonumenten vrijdagmiddag aan een grote groep gasten. En zo is dat bij vele anderen, Beekhuizen komt met vele sentimenten. Vandaar dat Natuurmonumenten zorgvuldig te werk gaat bij restauratie van het landgoed, maar ook een beroep op de omwonenden doet voor behoud in de toekomst.

Vrijdagmiddag is officieel een start gemaakt met herstel van het landgoed. Er is al veel gebeurd sinds in 2009 het plan werd gepresenteerd: er is flink gesnoeid langs paden en bosranden, de beek is schoongemaakt en sommige bosvakken al uitgedund. Nu staat Natuurmonumenten aan de vooravond van een aantal wat markantere werkzaamheden. Zo wordt de kop van de vijver opgeknapt tot een aangename verblijfsplek, wordt de waterval hersteld en komen er nieuwe bruggetjes.
Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk mocht deze werkzaamheden officieel starten door één van de bruggen op zijn plek te leggen. In zijn toespraak vroeg hij aandacht voor alle plannen die nog op stapel staan, maar waar nog financiering voor moet worden gevonden. De financiële bijdragen van provincie en de inzet van vrijwilligers is helaas niet genoeg. Daarom start Natuurmonumenten met zogenaamde crowdfunding, waarbij het publiek picknick- en vlinderweitjes kan sponsoren door via de provinciale website een donatie te doen.

Op de foto: Gasten en betrokkenen lopen vrijdagmiddag voor het eerst over één van de nieuwe bruggetjes rondom de vijver op landgoed Beekhuizen

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.