Sponsorrally SC Klarenbeek

KLARENBEEK – De eerste editie van de SC Klarenbeek (SCK) sponsorrally heeft zijn succesvolle primeur beleefd. En het is een evenement geworden, waarover zowel de rallyrijders als organiserende SCK sponsorcommissie de conclusie trokken: “Dit gaat een jaarlijks terugkerend evenement worden!” Wat een strijd, vertier en lol heeft iedereen eraan beleefd. Uiteindelijke winnaars waren Gé en Lucienne Pijnappel, van team Restaurant Pijnappel.

Startlocatie van de SCK sponsorrally was de locatie van club-sponsor De Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Op het parkeerterrein viel de diversiteit aan voertuigen op. Wat een variëteit was daar al in auto’s te herkennen. Luxe wagens, oldtimer rally auto (team Tromp), Volkswagen kever (team Promohouse), oude Volkswagen Caddy (team De Jong). Verder verscheen er zelfs een splinternieuwe Opel op LPG gas.
Rallycoryfee en organisator Ronald Jans (bekend van de rally de Omloop van het Oosten), gaf een korte uitleg. Kaarten en rallyschilden voor op de gril van de auto werden uitgedeeld en de teams konden vol goede moed op pad.

De rally zelf bestond uit twee gedeeltes. In het eerste deel stonden 15 punten op de topografische kaart getekend (ook wel puntenrit genoemd). Bij elk punt diende de juiste letter te worden gevonden en opgeschreven in uiteindelijk de juiste volgorde. Er hingen ook foute letters. De F onder andere, door een van de deelnemers ook wel aangeduid als de F van ‘fopletter’. Tussenstop was daarna op de parkeerplaats bij de kerk van Bussloo.
Na een kort schietgebedje, reden de deelnemers in het tweede gedeelte aan de hand van een op de kaart ingetekende lijn. Iets lastiger dan het eerste gedeelte, vooral omdat de zenuwen bij sommigen mee begonnen te spelen. Aan de juiste kant van De Pomp in Wilp langsrijden, even een parkeerplaatsje meepikken, waren zoal van die instinkers waar niet iedereen de juiste keuze maakte. Uiteindelijk bereikte iedereen net voor het donker de eindlocatie Restaurant Pijnappel.

In de achterzaal van Pijnappel zat de sfeer er na terugkomst al gelijk goed in. Er werd nog een sateetje gegeten en toen was het tijd voor de uitleg van de oplossing van de rally. En dat een team zonder rally-ervaring ook prima in staat kan zijn om bijna foutloos de tocht te volbrengen, bleek toen Gé en Lucienne Pijnappel als winnaars bekend werden gemaakt. Een enkel strafpuntje! De nummers twee en drie hadden er gelijk al vier. Ze waren de glorieuze winnaars dus.

sponsoring@scklarenbeek.nl. Foto’s van de SCK sponsorrally zijn te vinden in het fotoarchief van de website van SCK www.scklarenbeek.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.