De Bibliotheek op School

LAAG-SOEREN – Bibliotheek Veluwezoom en ’t Schaddeveld in Laag-Soeren gaan de komende jaren intensief samenwerken. Directeur Lianne Busser en Lokatieleider Yvon Rusch tekenen donderdag een driejarige overeenkomst om samen het leesgedrag en de leesprestaties van leerlingen te stimuleren.

Dankzij een subsidie van Kunst van Lezen kon de schoolbibliotheek zo aangepast en aangevuld worden, dat kinderen nu ook voor thuisgebruik boeken van de school kunnen lenen. er het afgelopen jaar al een bibliotheek op ‘t Schaddeveld worden gerealiseerd. Alle leerlingen zijn gratis lid van de bibliotheek en de school heeft flink geïnvesteerd in een actuele collectie aantrekkelijke boeken. De Bibliotheek Veluwezoom breidt de samenwerking nu verder uit onder de naam de Bibliotheek op School.

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis. Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet.
Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie.

‘t Schaddeveld kiest met deze samenwerkingsovereenkomst bewust voor lezen, leesbevordering en leesplezier als speerpunt binnen het lesprogramma.
De bibliotheek introduceert de komende jaren diverse leesbevorderings-activiteiten en activiteiten op het gebied van mediawijsheid voor alle groepen. Bovendien wordt het uitleengedrag en de leesattitude van de leerlingen jaarlijks gemeten om de resultaten van de samenwerking te kunnen laten zien.

Na het inrichten en organiseren van de bibliotheek op school, zijn beide partners trots op het resultaat. Zij verwachten dat leerlingen meer en dus beter gaan lezen nu ze aantrekkelijke boeken binnen handbereik hebben. ‘t Schaddeveld gaat de komende jaren door met extra aandacht voor lezen en mediawijsheid vanuit de overtuiging dat leren begint bij lezen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.