Home / Leuvenheim / Bestuur Buurtbus wil scholieren in de trein

Bestuur Buurtbus wil scholieren in de trein

LEUVENHEIM – De eerste rit van de Buurtbus Brummen Leuvenheim (BBL) wordt komende winter weer uitgevoerd. Mits er niet teveel scholieren meewillen tenminste. Mocht er weer teveel belangstelling voor zijn, dan wordt de rit, net als vorig jaar, weer van het dienstrooster geschrapt.

Vorig jaar moest de vroege rit wegens teveel belangstelling worden geschrapt. De Buurtbus kan maximaal acht personen meenemen en er moesten te vaak mensen blijven staan. Een grote bus inhuren, kost teveel geld. Het grote succes werd dus direct de ondergang van de busverbinding tussen Leuvenheim en Zutphen.
Het bestuur van de BBL hoopt dit jaar dat er minder scholieren met de bus mee willen. Men wil dat zij gebruik maken van de trein of hun eigen vervoer. Als zij per Buurtbus willen reizen levert dat volgens de BBL ‘veel onbegrip, voordringen en irritatie’ op bij het instappunt.
De eerste rit vertrekt om 07.26 uur uit Leuvenheim. Dit is dus een gewone bus, waar maximaal acht passagiers mee kunnen reizen. De tweede bus rijdt niet de normale route, maar vertrekt rechtstreeks vanaf halte Spar en neemt de eerste acht passagiers mee naar Zutphen. Ook hier kunnen maximaal acht mensen mee. Mochten er bij de Spar mensen moeten achterblijven, dan komt de tweede bus na Zutphen direct terug om hen op te halen. Dit duurt normaal gesproken twintig minuten. Mocht blijken dat er teveel scholieren meewillen, dan wordt de rit per direct geschrapt. De eerste rit start dan om 08.02 uur vanuit Zutphen, met om 08.26 uur vertrek uit Leuvenheim.

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.