CDA steunt Eerbeekse jeugd

BRUMMEN – Het CDA laat in een brief aan de media weten de Eerbeekse jeugd te willen steunen in hun zoektocht naar nieuwe hangplekken. De Brummense fractie geeft niet aan wàt ze precies wil, maar laat in de toon duidelijk merken het niet eens te zijn met het besluit van het college om de jongeren zelf hun Cruyff Court te laten bekostigen.

Het CDA geeft nog maar eens een samenvatting van alles dat in de afgelopen jaren is gebeurd met en rondom de Eerbeekse hangjeugd. Van de overlast op de Bernstein tot de uitzending van TROS Regelrecht en van het eigen initiatief van de jeugd om een goede plek te vinden tot het besluit van het college om de jongeren hun plannen zelf te laten bekostigen.
De fractie haalt de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Joosten van dit jaar erbij. ‘Wat zou u denken van een Cruyff Court in Eerbeek en een Van Gaal Court in Brummen?’sprak Joosten op 2 januari dit jaar. ‘Het is één van mijn grote wensen voor de Brummense gemeenschap. Kies een plek waar jeugd droog en op afstand van omwonenden kan chillen. Mijn steun hebben ze alvast. Jeugd, wijkraden, sportverenigingen: geef de moed niet op. Uw initiatieven verdienen lof! Zoek hooguit nog verbreding met culturele instellingen’. Het CDA spreekt van verwachtingen die zijn gewekt, maar waar nu zo aan voorbij gegaan wordt. Donderdag 20 september spreekt de gemeenteraad over dit onderwerp en de fractie stroopt de mouwen vast op. Wat precies de oplossing is van het CDA, daarover wordt in de brief met geen woord gerept. Dat wordt donderdag dus nog een verrassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.