Monumentendag met de klas

DIEREN – Als voorproefje op de Open Monumentendagen van afgelopen weekend mochten schoolklassen vrijdag al een kijkje komen nemen in één van de vele opengestelde monumenten. Zo bezochten groepen zeven en acht Van De Akker vrijdagmiddag de Schweer bey der Beckehof, het monumentale hofje voor senioren aan de Harderwijkerweg in Dieren.

Na een korte inleiding, waarin iets over de geschiedenis van de hof werd verteld, gingen de jongens en meisjes in groepjes op pad. Bewoners vertelden onderweg over hoe het er hier vroeger aan toe ging: hoe mensen zelf geen douche hadden en zich eens per week mochten wassen in het badhuis. Hoe het toilet nog niet bestond en er werd gewerkt met een emmer, die tot grote ontsteltenis van de kinderen met de hand leeggegooid moest worden. Over hoe de taxusbomen hielpen bij mensen die juist even niet naar het toilet konden. Over het kapelletje, dat nog niet helemaal gerestaureerd is, maar het zeker waard is om even een kijkje in te nemen. Na afloop mochten de kinderen een vragenformuliertje invullen om hun nieuw opgedane kennis te testen. Ook zaterdag en zondag mocht de Schweer bey der Beckehof veel gasten verwelkomen. Bezoekers kwamen graag kijken in het bijzondere hofje, waar het afgelopen jaar zo hard is gewerkt. Nog een paar woningen moeten worden opgeleverd en ook de kapel wordt nog gerenoveerd. Als dat zover is, ligt de Schweer bey der Beckehof er weer helemaal tiptop bij en keert de rust terug, tot groot plezier van de bewoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.