Home / Velp / Metamorfose in Geologisch Museum

Metamorfose in Geologisch Museum

VELP – In het Geologisch Museum in Velp is tot eind maar een tentoonstelling te zien met de titel Metamorfose. Hierbij worden metamorfe gesteenten in de schijnwerpers gezet. Bij metamorfe processen worden gesteenten diep in de aarde onder hoge druk en temperatuur omgezet. Hier blijven ze in vaste vorm. De processen zelf zijn nooit zichtbaar, we zien alleen de resultaten: bijzondere gesteenten en mineralen. Aan structuurveranderingen en chaotische plooien kunnen we zien dat er in de diepte van alles is gebeurd. Naast deze tentoonstelling is ook de vaste collecte die moeite van een bezoek waard. Het Gelders Geologisch Museum is te vinden aan de Parkstraat 32 in Velp. Het is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

www.geologischmuseum.nl

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.