Home / Bronkhorst / PvdA: ‘iPads zelf betalen ten gunste van hangplekken’

PvdA: ‘iPads zelf betalen ten gunste van hangplekken’

BRUMMEN – Het college van de gemeente Brummen heeft het idee opgevat om papierloos te gaan vergaderen. De fractie van de PvdA stelt voor dat de raadsleden hun iPad zelf gaan betalen, het geld kan volgens hen wel beter worden gebruikt.

De PvdA ziet het nut van de iPad absoluut in en zal het idee om hier gebruik van te gaan maken, dan ook zeker ondersteunen. De partij realiseert zich wel dat met het geld, dat nodig is voor de aanschaf van de iPads, ook andere zaken kunnen worden gedaan of gekocht. “Het is zuur voor diverse mensen, organisaties en andere initiatieven dat het lijkt alsof iPads voor raadsleden belangrijker zijn dan een trapveld of andere initiatieven”, vindt Geert van Klinken. “Zo hebben de jongeren in Eerbeek zich in een fantastisch staaltje van burgerparticipatie ingezet voor twee trapveldjes. Het college had hier vooraf duidelijke verwachtingen geschept. Er zou geld beschikbaar zijn. Bovendien willen de jongeren hieraan ook hun steentje bijdragen. Inmiddels laat het college de jongeren in de kou staan. Dat is jammer.
Om de realisatie van de veldjes toch mogelijk te maken wil de fractie van de PvdA aan haar mederaadsleden voorstellen de iPads zelf te betalen, bijvoorbeeld vanuit de raadsvergoeding.”
Donderdag 20 september wordt in de raad gesproken over zowel de hangplekken voor de Eerbeekse jeugd als het papierloos vergaderen. PvdA laat weten een motie in te dienen met bovenstaand voorstel.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.