Home / Bronkhorst / Koeienkop vol bijen

Koeienkop vol bijen

BRUMMEN – Over hoe een koe een haas vangt en een imker een volk bijen. De Brummense imkers Jelle Schuringa, Jan Lebbink en John Bouwmeester troffen een bijenvolk aan op een vreemde plaats. Op de gevel van een buitenplaats bouwde een zwerm een eigen onderkomen. Helaas konden de bijen daar niet blijven omdat er geen wintervoorraad verzameld was. Het was dus een zaak van goede voorbereidingen treffen om het volk te vangen. Gelukkig waren de bijen bijzonder vriendelijk, zodat de hele operatie binnen een half uur gereed was. Het volk is vervolgens nog twee dagen op die plek blijven staan zodat de zwervende bijen zich bij de koningin konden voegen. Inmiddels staat het volkje in de Brummense bijenstal en de imkers hopen dat ze de winter doorkomen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.