Insprekers krijgen meer tijd van Rozendaalse raad

ROZENDAAL – Op initiatief van lokale partij het PAK krijgen insprekers bij de commissie van advies van de gemeente Rozendaal, voortaan meer tijd om hun woorden te laten inwerken op de raadsleden.

Het komt regelmatig voor dat insprekers bij de commissie van advies hun visie geven op een onderwerp dat op de raadsagenda staat. De praktijk tot nog toe was dat de gemeenteraad dezelfde avond – tijdens de raadsvergadering die aansluitend op de commissievergadering wordt gehouden – een besluit wordt genomen. Dit wekte al dan niet terecht de indruk dat de raadsleden geen rekening met de inspreker houden.

Om deze indruk weg te nemen heeft het PAK voorgesteld om standaard een reserve-raadsvergadering te plannen, die veertien dagen na de raadsvergadering wordt gehouden. Als een inspreker inspreekt op een bepaald raadsvoorstel, zal de raad dit onderwerp verdagen naar de reserve raadsvergadering. Als er geen haast is, kan het onderwerp ook worden doorgeschoven naar de volgende reguliere raadsvergadering. Het PAK-voorstel is unaniem door de overige raadsleden overgenomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.