Home / Doesburg / Elektrische mobiliteit

Elektrische mobiliteit

DOESBURG – Zaterdag waren op het terrein van de voormalige betoncentrale in Doesburg diverse vervoermiddelen opgesteld, die allemaal door elektriciteit worden aangedreven.

Ze waren allemaal te zien aan de Turfhaven, van een fiets, die al niet meer weg te denken is in het straatbeeld, tot en met een fraaie sportwagen die toch een maximale snelheid haalt van 240 km per uur. Pronkstuk was ook de ‘zonne-auto’ van de TU Delft. Deze futuristische wagen rijdt compleet op zonne-energie en heeft ook mee gedaan aan de solar race. Maar er stond ook een heel klein autootje dat bijzonder geschikt is voor in- en rond de woonplaats. Wel is dit vervoermiddel maar voor één persoon geschikt. De motorfiets die er stond was robuust en oogde totaal niet als een elektrische motor. Toch heeft deze tweewieler een hoge maximale snelheid en kan men in een paar seconden de snelheid van 100 km per uur bereiken. Op initiatief van GroenLinks Doesburg waren alle voertuigen naar Doesburg gekomen en het geheel bood een goed beeld van de stand der techniek in elektrische mobiliteit.

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.