Elektrische mobiliteit

DOESBURG – Zaterdag waren op het terrein van de voormalige betoncentrale in Doesburg diverse vervoermiddelen opgesteld, die allemaal door elektriciteit worden aangedreven.

Ze waren allemaal te zien aan de Turfhaven, van een fiets, die al niet meer weg te denken is in het straatbeeld, tot en met een fraaie sportwagen die toch een maximale snelheid haalt van 240 km per uur. Pronkstuk was ook de ‘zonne-auto’ van de TU Delft. Deze futuristische wagen rijdt compleet op zonne-energie en heeft ook mee gedaan aan de solar race. Maar er stond ook een heel klein autootje dat bijzonder geschikt is voor in- en rond de woonplaats. Wel is dit vervoermiddel maar voor één persoon geschikt. De motorfiets die er stond was robuust en oogde totaal niet als een elektrische motor. Toch heeft deze tweewieler een hoge maximale snelheid en kan men in een paar seconden de snelheid van 100 km per uur bereiken. Op initiatief van GroenLinks Doesburg waren alle voertuigen naar Doesburg gekomen en het geheel bood een goed beeld van de stand der techniek in elektrische mobiliteit.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.