Verenigingen presenteren zich tijdens open dag Voorthuijsenschool

VELP – Ruim 300 bezoekers wisten zaterdag de open dag van de gebruikers van de Dr. A. van Voorthuijsenschool te vinden. Van schilderen, tot stenen slijpen en een kennismaking met de EHBO, er viel genoeg te beleven in en rond de school.

Door het mooie weer werden veel activiteiten naar buiten verplaatst. Loco-burgemeester Ronald Haverkamp sloeg als opening een grote spijker in een houtblok. Het thema van de open dag was “spijkers met koppen slaan”. Volgens Sabine Broekman van Atelier Creso wilden de gebruikers van de school hiermee laten zien dat ze de functionaliteit van het gebouw graag in ere willen houden. De vele non-profitorganisaties die gebruik maken van de school, zijn een sociale bindende factor in de wijk.

Af en toe worden er, volgens Broekman, in de politiek wel eens proefballonnetjes opgelaten over het voortbestaan van de school. Maar tijdens de open dag liet Haverkamp weten dat er geen reden is voor angst. De vele organisaties, zoals Hengelsportvereniging De Winde, de Eerste Velpse Stenenclub, Harmonie Unisono en Country Line Dancers Velp zorgen voor veel vertier in Velp. En De Magneet en Het Rode Kruis bieden sociale activiteiten om mensen met elkaar in contact te brengen.
Tijdens de open dag mochten bezoekers ook zelf aan de slag. Bij Creso met kwasten, potloden en ander materiaal. Bij de Velpse Stenenclub konden stenen worden gezaagd en geslepen en bij Harmonie Unisono mochten bezoekers zelf muziek maken. De EHBO zorgde voor koude rillingen met een paar Lotusslachtoffers, waarbij de verwondingen heel echt leken.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.