Home / Velp / Schakers strijden in Paperclip

Schakers strijden in Paperclip

VELP – Schakers kunnen op 21 en 28 september hun hart ophalen in De Paperclip in Velp. Daar zal worden gestreden om het kampioenschap schaken van de gemeente Rheden. Alle inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal kunnen meedoen. Op beide avonden worden er drie partijen gespeeld.

Het toernooi werd voor het eerst gespeeld in 1950. Jarenlang werd het toernooi afwisselend georganiseerd door de schaakverenigingen in de gemeente Rheden. Na een lange onderbreking werd in 2009 de draad weer opgepakt. De toen 16-jarige Velpenaar Jan van Dorp won de titel, die hij in de twee volgende jaren succesvol verdedigde. Ook dit jaar doet hij weer mee. Voor alle andere schakers in de gemeente een grote uitdaging om hem die titel af te pakken. Het toernooi is niet alleen bedoeld voor sterke schakers. Iedereen krijgt ongeveer gelijkwaardige tegenstanders. Ook schakers die nog geen lid zijn van een vereniging mogen meedoen. De avonden beginnen om 20.00 uur.
Neem voor meer informatie en aanmeldingen contact op met Eric de Winter: 026-3642433 of via eric.de.winter@hetnet.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.