Rheden genomineerd voor BNG Erfgoedprijs

RHEDEN – De gemeente Rheden is met vier andere gemeenten genomineerd voor de BNG Erfgoedprijs 2012. In totaal meldden 34 gemeenten zich aan. De vijf genomineerde gemeenten vielen volgens de jury op door de betrokkenheid van bestuurders en bevolking bij het erfgoed. De monumenten maken deel uit van het DNA van de gemeente en haar bewoners.

De gemeente Rheden heeft, zo waardeert de jury, in samenspraak met de bewoners bepaald welke elementen van de plaatselijke cultuurhistorie een motor kunnen zijn voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van economie, vestigingsklimaat, toerisme en landschapsontwikkeling. Ook is er een online platform om verhalen, vragen, filmpjes en foto’s te delen. Monumenten en landgoederen worden gekoppeld aan duurzaamheid en energie.
Naast de gemeente Rheden zijn ook de gemeenten Beemster, Hellevoetsluis, Schiedam en Winterswijk genomineerd. Op 7 december wordt de winnaar bekend gemaakt in de gemeente Westerveld, de winnaar van 2011. De eerste winnaar van de BNG Erfgoedprijs was Dordrecht.
De BNG Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92. De prijs van € 25.000 wordt beschikbaar gesteld door de hoofdsponsor: Cultuurfonds BNG. Kijk voor meer informatie op www.bngerfgoedprijs.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.