Bijna 33.000 kinderen uit Gelderland op pad met kinderpostzegels

REGIO – Kinderen uit groep 7 en 8 starten op woensdag 26 september met de verkoop van kinderpostzegels en kaarten, om kwetsbare kinderen een veilig thuis te geven. Dit jaar staan de drie Prinsesjes op de kinderpostzegels, en plaatst de Prins van Oranje de Eerste Bestelling van kinderpostzegels en kaarten.

Stichting Kinderpostzegels heeft het afgelopen jaar meer dan 1,1 miljoen kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland gesteund. De zegels worden vanaf woensdag 26 september door kinderen van 741 basisscholen uit heel Gelderland verkocht. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. In 2011 bracht de verkoop in Gelderland € 1.419.000 op. De kinderen krijgen ook dit jaar allerlei mogelijkheden om zich voor te bereiden op de verkoop van kinderpostzegels en kaarten: een digitaal lespakket, een item in het Schooltv weekjournaal en een speciaal leerlingboekje boordevol verkooptips. Dit jaar verkopen de kinderen een nieuw product: een vrolijk pleisterblikje van Buurman & Buurman.
Prins Willem Alexander heeft zelf een fotoserie van zijn dochters gemaakt voor de kinderpostzegels van 2012. Hiermee treedt de Prins in de voetsporen van zijn vader, die 40 jaar geleden foto´s maakte van zijn drie zonen voor de kinderpostzegels van dat jaar.

Met de opbrengst van de actie helpt Stichting Kinderpostzegels kwetsbare kinderen aan een veilig thuis. Het aantal uit huis geplaatste kinderen neemt jaarlijks toe. In Nederland zijn ongeveer 44.000 kinderen en jongeren uit huis geplaatst. Ruim de helft van hen woont in een pleeggezin.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.