Jubileumboek over 100-jaar Sportclub Brummen geprsenteerd

BRUMMEN – Donderdagavond 13 september zal het jubileumboek ‘100 jaar voetbal in Brummen’ offcieel worden gepresenteerd. Deze gebeurtenis zal plaatsvinden in de grote zaal van Concordia en om 20.00 uur aanvangen. Het eerste exemplaar zal worden aangeboden aan burgemeester Niels Joosten, waarna ook Sportclub Brummenvoorzitter Bert Garssen en Harry Timmer, voorzitter van de jubileumcommissie, een boekwerk in ontvangst zullen nemen.

De jubileumboeken zullen worden overhandigd door Dick Weggelaar, Luuk te Kampe en Gerrit Kempes. Dit drietal is voor wat betreft het verschijnen van het boek verantwoordelijk voor resp. de samenstelling/teksten, ontwerp/fotografie en correctie/coördinatie.

Het is een lijvig boekwerk geworden van 260 pagina’s, waarin op uitgebreide schaal de geschiedenis van de Brummense voetbalclub wordt beschreven. Zo komen onder andere rubrieken als ‘resultaten eerste elftal’, ‘voetballen over de grens’, ‘jeugd- en seniorentoernooien’, ‘zonder vrijwilligers geen voetbalclub’ en ‘sponsoring van levensbelang’ aan de orde. Alle verhalen zijn voorzien van prachtige foto’s, zowel in zwart/wit als in kleur. De oudste foto – een hele gave afdruk – stamt uit 1916. Naast een schriftelijke bijdrage van Sportclub Brummenpreses Bert Garssen en jubileumcommissievoorzitter Harry Timmer, wordt ook een woord in het boek geschreven door Brummens burgemeester Niels Joosten en KNVB-voorzitter Michael van Praag. Het boek is vervaardigd door drukkerij Willems uit Eerbeek. Voor deze bijeenkomst hebben bestuursleden, jeugdcommissieleden, leden van de jubileumcommissie en ereleden en leden van verdienste een uitnodiging ontvangen. Personen die het boek bij voorinschrijving hebben besteld, kunnen op deze avond – na betaling – een exemplaar in ontvangst nemen. Degenen die het boek nog niet hebben besteld, maar toch graag in hun bezit willen hebben, kunnen zich eveneens melden tijdens deze avond.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.