Met opheffing bedreigd Rhedens Seniorenorkest maakt een doorstart

RHEDEN – Het Rhedens Seniorenorkest (RSO) was tot voor kort een ouderenactiviteit van de Stichting Carion. Die organisatie kondigde echter per 1 september een contributieregeling aan, waarbij leden van buiten de gemeente Rheden voortaan een forse toeslag zouden moeten betalen. Door die maatregel dreigde het orkest de helft van zijn leden kwijt te raken, wat in feite het einde van dit orkest betekend zou hebben.

Dat mocht niet gebeuren, vonden de leden. Het RSO, destijds opgericht op initiatief van de Gemeente Rheden, verzorgt namelijk al bijna dertig jaar concerten voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in Rheden en naburige gemeenten. Voor de leden zelf is het RSO bovendien een gezellige club waar senioren uit onze regio hun muzikale hobby in orkestverband kunnen beoefenen.
Om de mogelijkheden voor een eventuele doorstart los van Carion te onderzoeken werd uit de leden een ‘commissie doorstart’ gevormd. Die heeft zich bezig gehouden met de financiële en organisatorische consequenties van een doorstart en probeert nog subsidie te krijgen om de aanloopkosten te dekken. Op basis van de bevindingen van de commissie is in overleg met de leden besloten dat het RSO vanaf nu verder zal gaan als zelfstandig orkest.

Gelukkig kan deze muzikale traditie nu dus worden voortgezet en hoeven de ouderen in onze regio de concerten van het Rhedens Seniorenorkest niet te missen. Het eerstvolgende optreden is op woensdag 27 september in Rhederhof te Rheden. Voor het aanvragen van concerten kunnen belangstellenden contact opnemen met Wim van Anholt, tel. 0481-351700.

Het RSO heeft trouwens ook plaats voor nieuwe leden. Bespeelt u een blaasinstrument, komt u dan eens luisteren tijdens onze repetitie elke woensdag van 9.45 tot 11.45uur in ’t Parkhuis te De Steeg of neem contact op met dirigent Joep van Kempen, tel. 026-4955098.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.