Handsaam brengt en haalt

 Handsaam is een vrijwilligersorganisatie die mensen met een vervoersprobleem op de plek van bestemming brengt. Vrijwilligers gebruiken hun eigen auto om bijvoorbeeld senioren of gehandicapten te vervoeren.

Mevrouw Smit in Eerbeek maakt graag gebruik van de diensten van Handsaam. Ze gaat al jaren naar de kapper in Hall. Sinds ze niet meer op de fiets kan, laat ze zich graag brengen. De heer Wateler is al enkele jaren actief als vrijwilliger. “Je komt tot de ontdekking dat er mensen zijn die nergens meer komen, omdat ze vaak door hun leeftijd alleen maar met een rollator of stok kunnen lopen en ook geen familie in de buurt hebben. Mensen zijn heel dankbaar dat je ze ergens naartoe brengt en dat geeft een enorme voldoening. Bovendien is het leuk en afwisselend, naar het ziekenhuis, de huisarts, fysiotherapeut, op bezoek bij een kennis, boodschappen doen en onderweg een gezellig gesprek.
Mensen met wat extra tijd vinden bij Handsaam een leuke en nuttige bezigheid. Het is niet heel verplichtend. Mensen bellen een dag van tevoren voor vervoer naar het centrale meldpunt, waarna wordt gekeken wie er beschikbaar is. Binnenkort start een introductie voor nieuwe chauffeurs. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ferdinand Jeronimus van Handsaam, tel. 0575-563138.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.