Eerbekenaren gaan voor Duchenne sportieve uitdaging per fiets aan

EERBEEK – Vanaf zondag 9 september fietsen tien Eerbekenaren de loodzware MTB tocht Duchenne Heroes. Dit is een tocht op een mountainbike van Luxemburg naar Nederland. In zeven dagen worden er 700 kilometers per persoon door bossen, over rotsen, beekjes en onverharde wegen afgelegd.

De mannen gaan, verdeeld over twee teams, fietsen om geld bijeen te verkrijgen voor het verder ontwikkelen van een medicijn tegen de ziekte van Duchenne. Dit is een aangeboren spierziekte die bij vooral jongens voorkomt. Een “fout” in de X-chromosoom maakt dat de spieren van deze jongens zich niet ontwikkelen en zwak blijven. Rond hun twaalfde belanden patiënten in een rolstoel en rond hun 20e is er extra beademing nodig. Aangezien het hart onze grootste spier is, die dus ook verzwakt, worden patiënten in het algemeen niet ouder dan ongeveer 25-30 jaar.
Op zaterdag 15 september worden de sportievelingen ingehaald in park Brakkenstein in Nijmegen door de patiënten en hun ouders. Zij zijn die dag op de hoogte gebracht van de recentste ontwikkelingen in de zoektocht naar een werkend medicijn tegen deze vreselijke ziekte in het Radboud Ziekenhuis. De totale opbrengst, het streven van de 300 deelnemers is een bedrag van 1 miljoen euro, wordt dan overhandigd. De Eerbeekse mannen staan inmiddels samen garant voor € 28.000, maar hopen nog een stevige eindsprint te maken! Alle hulp is welkom. Zie www.duchenneheroes.nl

Wim Derksen van team Fiets Pro Eerbeek (foto) fietst samen met Martijn Veen, Machiel van den Beld en Tobias Bos. Hij zegt: “Het voelt goed om met je hobby bezig te zijn en daarmee geld in te kunnen zamelen voor jongens die waarschijnlijk net als ik graag op een fiets zouden willen rijden. We gaan onze uiterste best voor hen doen!”
Duco Schoemaker van team Bike Bikkels voor Duchenne (samen met Ruurd Pedersen, Paul Maas, Marcel de Ronde, Alfred Westdorp en Wilhard Jansen) weet het helder te verwoorden: “Wat is het toch een voorrecht om in onze mooie Veluwse bossen te mogen fietsen. We trainen veel gezamenlijk en zien regelmatig prachtig wild. Het geeft ons extra energie om samen hard te zwoegen om deze vreselijke ziekte de wereld uit te trappen!”

Geïnteresseerden kunnen de verrichtingen van de mannen van Fiets Pro Eerbeek en de Bike Bikkels volgen op het internet op de bovengenoemde site. Beide teams zijn in het bezit van een tracker die aangeeft hoe ver men is gevorderd in de tocht van Luxemburg naar Nijmegen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.