Kerkorgel en film

DOESBURG – Een bijzonder concert, donderdagavond in de Doesburgse Martinikerk. Organist Gijs van Schoonhoven speelde daar improvisaties bij de beelden van de stomme film ‘Sunrise’ van regisseur Friedrich Murnau. Overigens in 1929 de eerste film die een Oscar won. In de donkere kerk bleek de combinatie van de film – volgens kenners één van de grootste films aller tijden – en het orgelspel van Van Schoonhoven een geslaagde en de ruim honderd aanwezigen zaten de bejaarde rolprent moeiteloos uit.
Met het concert kwam ook een einde aan de reeks Zomeravond Orgelbespelingen van Stidomu, de Doesburgse stichting voor muziekcultuur – foto: Wencel Maresch
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.