Boerenlandleven op Gelders Hof

DIEREN – Ieder jaar worden door de Vrienden van Gelders Hof diverse activiteiten georganiseerd voor de bewoners van het Dierense verzorgingshuis. Na het succes van vorig jaar kon de Commissie Recreatie & Evenementen ook dit jaar weer een bijdrage tegemoet zien waarmee een geweldige feestmiddag kon worden georganiseerd. Het thema was dit jaar: ‘Het Boerenlandleven’.

Alle bewoners konden een introducé uitnodigen, waarmee ze door de prachtige tuin van Gelders Hof en in de recreatiezaal de Bijenkorf een rondje konden maken langs tal van activiteiten die daar waren opgesteld. Zo was er een complete kinderboerderij, waar volop geaaid en geknuffeld kon worden. De folkloristische dansgroep de Meulenvelders uit Doesburg verzorgde verschillende dansdemonstraties en hun muzikanten speelden de nodige vrolijke noten op harmonica en een buikorgeltje.
Ambachtslieden waren aan het werk, die artikelen vervaardigen volgens oud Hollands handwerk. Er werd goed garen gesponnen en de imker (foto) demonstreerde het vlechten van korven, het bezembinden en hij vertelde op boeiende wijze over het bijenleven.
Zelf actief deelnemen kon bij diverse spelletjes zoals het gooien met klompen, het rollen van kaarsen, het koe-melken en vele andere activiteiten. Veel twijfel was er over de vogelverschrikker, was deze nu echt of was het een pop?
Als rustpuntje kon men aanschuiven bij de verhalenvertelster, die een interessant praatje had over ‘Het oud Achterhoekse boerenleven in spreekwoorden en verhalen”. En natuurlijk werd ook gedacht aan de inwendige mens. Er waren oliebollen, poffertjes, fruitcocktails, ijsjes en dat allemaal gratis verkrijgbaar.
Het moge duidelijk zijn dat de bewoners met hun begeleiders enorm hebben genoten en dat allemaal onder een vriendelijk najaarszonnetje.

De organisatie wil tot slot nog een oproep doen: “Als u nog geen lid bent van deze Vriendenclub en er wel aan wil bijdragen dat de bewoners van Gelders Hof van dit soort leuke dingen kunnen blijven genieten, wordt u van harte uitgenodigd om even langs het Gelders Hof te gaan waar bij de balie de aanmeldingsformulieren op u liggen te wachten”, aldus de woordvoerder van ‘De Vrienden’. Een eenmalige donatie op rekening 3136.207.92 t.n.v. de vrienden van Gelders Hof is ook zeer welkom

Informatie is verkrijgbaar bij: Chris de Ruiter, tel. 0313-414843, e-mail: vriendengeldershof@hotmail.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.