Eerbeek gaat voor 10 procent minder energieverbruik

EERBEEK – Het energieverbruik van een aantal Eerbeekse wijken wordt de komende week nauwkeurig bijgehouden. Op het Stuijvenburchplein komt een elektriciteitsmeter, waarmee het verbruik wordt bijgehouden. Er is de bedoeling om dit binnen een week met 10 procent te laten dalen.

Op het Stuijvenburchplein komt een grote, roze elektriciteitsmeter. Deze houdt het verbruik bij van de wijken tussen de Stuijvenburchstraat / Loenenseweg, Coldenhovenseweg / Loubergweg en de Veldkantweg. Van 11 tot 18 september meet netbeheerder Liander het ‘normale’ energieverbruik in een week. Op 18 september start de uitdaging om een week later 10 procent minder op de meter te hebben staan.
In de aanloop naar deze actieweek voert de gemeente Brummen campagne. Het is de bedoeling de energiebesparingsactie onder de aandacht te brengen bij inwoners en bedrijven. Er worden flyers verspreid, waarin bekende inwoners van Eerbeek vertellen wat zij uitdoen om energie te besparen. Zo geven onder andere burgemeester Niels Joosten, Casper Heine van Jumbo en baanwielrenster Elis Ligtlee simpele tips om het verbruik terug te dringen. Op zaterdag 22 september is het duurzaamheidsdag op en rond het Stuijvenburchplein. De gemeente wil inwoners op een concrete en ludieke manier kennis laten maken met duurzaamheid en energiebesparing.
De gemeente Brummen doet mee aan de landelijke actie Elektriciteitsmeter On Tour, die wordt georganiseerd door klimaatinitiatief 10:10. Op vijf locaties in het land wordt een elektriciteitsmeter geplaatst. Een week lang wordt het verbruik van een bepaalde wijk bijgehouden. In de daaropvolgende week is het de bedoeling dat het totale verbruik met 10 procent is gedaald. De elektriciteitsmeter gaat op tournee en doet behalve de gemeente Brummen ook Science Center Nemo, de TU Eindhoven, Texel en de gemeente Haarlemmermeer aan. De tour eindigt op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag vraagt klimaatinitiatief 10:10 aan Nederland: Wat doe jij uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.