Home / Zevenaar / Liemers Museum en Schuttersmuseum open tijdens Open Monumentenweekend Zevenaar

Liemers Museum en Schuttersmuseum open tijdens Open Monumentenweekend Zevenaar

ZEVENAAR – In het weekend van 8 en 9 september valt het Open Monumentenweekend samen met het Cultuurfestival Zevenaar. Vanwege dit feestelijke weekend organiseert het Liemers Museum/Gelders Schuttersmuseum allerlei activiteiten voor jong en oud.

Zaterdag en zondag (14.00 -16.00 uur) kan iedereen op audiëntie bij de Hertog van Kleef. Kinderen kunnen zich kleden in Middeleeuwse kledij voor deze speciale ontmoeting. Deze ontmoeting zal door de hoffotograaf op de gevoelige plaat worden vastgelegd en op een speciale manier aan ‘het volk’ worden getoond.

Op zaterdag 8 september van 14.00 – 16.00 uur bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan wat uiteindelijk een enorm groot ‘Reverse graffiti’ kunstwerk zal gaan worden. Met stoepkrijt maken we een ‘loper’ tussen het Liemers Museum en het BAT gebouw. Het kunstwerk zal starten voor het Liemers Museum en eindigen voor de entree van het oude BAT-gebouw, waar zondag de Gelderlander Kunstprijs zal worden uitgereikt.

In het Monumentenweekend is in het Liemers Museum de trailer van de film te zien die gemaakt is in het kader van ‘Zevenaar 525 jaar stad’. De film is gemaakt door de Cultuur Historische Vereniging Zevenaar, Filmhuis Zevenaar en het Liemers Museum (de volledige film zal vanaf oktober 2012 vertoond worden in Filmhuis Zevenaar).
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.