Home / Eerbeek / Jubilerend RTV Veluwezoom houdt muzikaal open huis

Jubilerend RTV Veluwezoom houdt muzikaal open huis

EERBEEK – Het tienjarig bestaan van de lokale publieke omroep RTV Veluwezoom wordt komend weekend gevierd met veel muziek en een open huis. Vanaf zaterdagmorgen zijn er bijzondere live-uitzendingen. Zondag tussen 12.00 en 18.00 uur verzorgen zes muzikale acts uit de regio een akoestisch optreden tijdens een open huis in de studio.

RTV Veluwezoom bestaat alweer tien jaar en dat wordt tijdens het speciale feestweekend uitgebreid gevierd. Er wordt het hele weekend live-radio gemaakt, van zaterdagmorgen 09.00 uur tot zondagmiddag 19.00 uur. Onder andere met prominente studiogasten, bijzondere programma’s en radiospelletjes waar veel prijzen mee te winnen.
Zondagmiddag is het open huis. De aftrap van deze middag wordt om 12.00 uur verricht door de Zutphense Americanaband Moonyard, bestaande uit vijf rasmuzikanten, die bij een groot aantal bands hun sporen volop hebben verdiend. Vanaf 13.00 uur is het de beurt aan de Brummense rasmuzikant Robert Kersten. Naast zijn eigen band ROSA en de regionale coverband Move Your Mind is hij sinds dit jaar ook solo actief. Tijdens een akoestische set speelt hij zowel covers als eigen werk. Een uur later treedt weer een vijfkoppige band op, namelijk de vanuit Apeldoorn opererende formatie Junebug. Akoestische Americana is hun missie. Dit brengt de band met een breed scala aan instrumenten. Het repertoire loopt uiteen van oude bluegrass-traditionals tot moderne songs in een americana-jasje. De vierde band is Stac Polly, een folkgroep opgericht door de Schot Neil Macfarlane. Ook Brummenaar Henk-Jan de Looff maakt deel uit van deze feestelijke band. Een rustpunt vanaf 16.00 uur: de Eerbeekse singer-songwriter Hanneke Laura, die recent nog een trip met Tim Akkerman door Ierland heeft gemaakt. Haar songs zijn intiem, open en persoonlijk. Voor het akoestische jubileumoptreden in de Eerbeekse studio neemt Hanneke nog twee collega-muzikanten mee. RTV Veluwezoom sluit het festijn rockend af. De Warnsveldse formatie The Grit verzorgt een strak semi-acoustisch optreden. Ze spelen hun bekende hits, maar ook nieuw werk komt aan bod.

Iedereen kan zondag meegenieten van deze optredens in de studio van RTV Veluwezoom aan de Händelstraat, boven de Bhoele. De toegang is gratis. Een deel van deze optredens wordt live uitgezonden.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.