Proef en ervaar elektrisch mobiliteit in Doesburg

DOESBURG – Op initiatief van GroenLinks Doesburg zal onder het motto ‘De groene economie werkt’ op zaterdag 8 september op de parkeerplaats ‘Turfhaven’ (het voormalige Betoncentrale terrein in Doesburg) van 10.00 tot 16.00 uur een evenement plaatsvinden waarbij bezoekers kennis kunnen maken met de nieuwste elektrische automodellen.

Maar er is meer, ook de NUNA5, de elektrische race auto van het TU Delft NUON Solar Challenge team, is aanwezig, evenals elektrische fietsen, steps, scooters en ook de eerste elektrische motorfiets. Met de meeste modellen kan men ook zelf proefrijden. De volgende merken zijn hier o.a. bij aanwezig: Nissan, Opel, Peugeot, Renault , Tesla en Vectrix.

Deze dag is in eerste instantie georganiseerd om bezoekers bekend te maken met alle voordelen van elektrische auto’s. Ook geeft het een kijkje in de keuken ‘achter de schermen’ wat er aan infrastructuur bij komt kijken, en de werkgelegenheid die dat, juist ook in deze regio, oplevert: Volgens organisator GroenLinks is het motto: Groen werkt! “Vanwege de vele enthousiaste reactie’s die wij hebben mogen ontvangen, is het aanbod verder uitgebreid met elektrische fietsen, steps, scooters en de eerste elektrische motorfiets van Nederland!”, aldus GL Doesburg.

Toegang tot dit grootste elektrische mobiliteitsevenement van oost Nederland is gratis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.